Bouwblog: ons huis bij moemoe

Een oogwenk, meer was er niet nodig om Sam en z'n mannen de snelbouw te laten zetten. Als in: je zit rustig te werken en drie uur later draai je je om en staat er een half huis in den hof. Waanzin, dus. In de week die komt, worden predals gelegd en is het huis qua grootte al in zijn...

De meest schokkende beslissing van de afgelopen maanden was het schrappen van de kelder uit het hele ontwerp. Dat krijg je dan, blijkbaar, als je slappe klei hebt zitten op een oninteressante diepte in je grond. Al dat schuppen naar 'de vaste' was dus voor niets en we zijn onze architect 1000x dankbaar voor het aandringen op een sondering.

Wauw, wat is er veel veranderd deze zomer. En wat vloog hij voorbij zonder te verwittigen. Topzomer is een understatement, maar we zullen het ermee moeten doen.

Nieuwe hobby de afgelopen weken: gevelsteen kiezen voor onze nieuwe woning. Tussendoor is het af en toe even wachten op de aanpassingen van de architect en zo houden we ons in stilte bezig. We zien graag een paars-rode steen zoals onze huidige Napoli7 van De Saegher. Maar vermits we niet hetzelfde huis opnieuw willen zetten, zoeken we wat anders....

Toeval wil dat ons nieuwe project binnen de nieuwe sloop- en heropbouw regelgeving lijkt te vallen. "Lijkt te vallen", want het is geen eitje om hier helemaal wijs in te worden. Google weet veel, maar zeer versnipperd en niet altijd even éénduidig.