Over eerste verhuis en al goed thuis

05-09-2021

Wauw, wat is er veel veranderd deze zomer. En wat vloog hij voorbij zonder te verwittigen. Topzomer is een understatement, maar we zullen het ermee moeten doen.

Weinig beweging op de sociale media is een logisch gevolg van de uitstapjes, het harde werken (vooral in de zeer vroege uurtjes #rust) en het verbouwen aan ons nieuwe huis... Say What? Jaja, de helft van ons gezin verhuisde deze zomer al naar de nieuwe locatie en de andere helft volgt in november.

Laat ons even terugspoelen naar de oproep naar wooncontainers en wat er daarna gebeurd is. Middenin deze zoektocht (we hadden net een container bezocht) kregen we de verlossende info van de gemeente dat ons oude-nieuwe huis mag blijven staan tot na oplevering van het nieuwe huis. Wat een cadeau! Geen transport en uitzonderlijk vervoer én vooral, geen nodeloze kosten.

Het nostalgische groene zitbad bij moemoe moest plaatsmaken voor een prefab doucheke en lavaboke van de hubo-soldekes. De tuin kreeg een grondige snoeibeurt waardoor we enkele vrienden blij konden maken met stookhout. En er werd aardig geknutseld aan een nieuw konijnen- en kippenverblijf. Onze 4 konijnen zijn in de loop van augustus al verhuisd en wij volgen in november. En of ze er al goed thuis zijn...

Tientallen (bijna honderd?) offertes later kunnen we stellen dat op bouwvlak ook heel wat beslissingen genomen zijn. Het openbaar onderzoek werd afgerond en nu is het wachten op onze vergunning om te kunnen starten. Gevelsteen besteld (want enorme wachttijd): check. Tegels (bijna) gekozen. Interieur uitgetekend zodat we daar nog wat over kunnen verder twijfelen... héérlijke tijden!


Een klein dankwoordje tenslotte, lijkt wel op z'n plaats. Aan mijn ouders voor de hulp, mijn schoonouders voor het kippenhok, Bjorn voor het hout, alle aannemers om ons zo goed en geduldig te informeren en onze vrienden-met-vrachtwagen: een welgemeende merci.